BETANORM 80 MG 20 TABLET

23 Temmuz 2009 Perşembe ·

İlaç Formülü

Beher tablet 80mg Gliclazide içerir.

Endikasyonları

İnsülin bağımlı olmayan olgunluk çağı diabetinde endikedir.

Kontrendikasyonları

Gençlerde ve çocuklarda görülen diabetler, beslenme eksikliği ile görüler ağır diabet vakaları, ketoasidoz, prekoma veya koma durumları sadece BETANORM ile tedavi edilemez, başka tedbirler ve insülinle glisemik dengenin tekrar elde edilmesi gereklidir. BETANORM, sülfonilüre bileşiklerine aşırı duyarlılık, ciddi enfeksiyon, üremi, ciddi karaciğer, böbrek, tiroid ve endokrin hastalarında kontrendikedir.

Uyarılar Önlemler

BETANORM, insülin tedavisi gören hastalarda, insülin tedavisiyle birlikte kullanılabilir, fakat bu gibi vakalarda devamlı tıbbi gözlem ve laboratuar kontrolu gereklidir. Laboratuar kontrolü sıklaştırmak şartı ile BETANORM, antikoagülen tedavi ile birlikte verilebilir. Böbrek yetmezliğinde, dozaj azaltmak veya oral tedaviyi tamamen durdurmak gerekebilir.

Hamilelerde kullanımı önerilmez. Süt veren annelerde, gliclazide’in anne sütüne geçip geçmediği belirlenmemiştir. Yinede diğer sülfonilüre grublarının anne sütüne geçtiği belirlendiği için gliclazide de süt veren annelerde kullanılmamalıdır.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar