FLAGYL %0,5 100 ML(SETLİ)

30 Temmuz 2009 Perşembe ·

İlaç Formülü

Her 100 ml’lik medifleks torba; Metronidazol 500 mg, Disodyum fosfat 150 mg, Sodyum klorür 740 mg, Sitrik asit monohidrat 45 mg, Enjeksiyonluk su q.s.

Endikasyonları

Antiparazit ve antibakteriyel etkinliği olan FLAGYL farmakokinetik özellikleri nedeniyle metronidazole duyarlı anaerop bakterilerce oluşturulmuş tıbbi ve cerrahi enfeksiyonların tedavisinde, anaerop enfeksiyon gelişme riski olan cerrahi girişimlerde profilaktik amaçla kullanımda ve şiddetli intestinal ve hepatik amibiyaziste endikedir.

Kontrendikasyonları

İmidazol türevlerine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar Önlemler

-Ataksi, vertigo, halüsinasyon yada konfüzyon gözlenirse tedavi kesilmelidir. İlerleyici yada ciddi periferik veya merkezi nörolojik bozukluğu olan hastalarda, hastalığın alevlenebilme riski göz önünde bulundurulmalıdır. - Tedavi sırasında alkol almaktan kaçınılmalıdır. - Metronidazol, non-depolarizan nöromüsküler blokaj oluşturmakta kullanılan vecuroniumun etkisini potansiyalize eder. - Metronidazol belirli bir fare türünde karsinojen etkili bulunmasına rağmen, bu etki sıçan ve hamster türlerinde gösterilememiştir.

Preparatı insanlarda bu türden bir etkisi yoktur. - Kan diskrazisi olan yada yüksek dozla ve/veya uzun süreyle tedavi uygulanan vakalarda tedaviye devam edip etmemeye enfeksiyonun şiddetine göre karar verilmelidir. Nadir olarak merkezi sinir sistemi üzerine istenmeyen etkileri olduğundan tedavi sırasında kullanımı dikkat gerektiren araçların ve makinaların kullanımından kaçınılmalıdır. Gebelik ve laktasyonda kullanımı Deneysel hayvan çalışmalarında metronidazol’ün teratojenite yada fetotoksisitesi görülmemiştir.

FLAGYL %0,5 100 ML yan etkileri

FLAGYL %0,5 100 ML dozu kullanimi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar