LOSEC 40 MG 1 FLAKON

21 Temmuz 2009 Salı ·

İlaç Formülü

Her kombinasyon ambalajında, liyofilize omeprazol içeren 1 flakon ve çözücü içeren 1 ampul bulunur. Her flakonda, Omeprazol sodyum (40 mg omeprazole eşdeğer)42.6 mg Sodyum hidroksit (pH ayarlayıcısı) q.s. (pH 12) Her çözücü ampülde, Polietilen glikol 400 4 g Sitrik asit monohidrat (pH ayarlayıcısı) 6 mg Enjeksiyonluk su q.s. 10 mL

Endikasyonları

LOSEC® enjektabl, aşağıdaki durumların tedavisinde ve sadece klinikte yatan hastalarda kullanılır. - Duodenum ülseri. - Mide ülseri. - Peptik ülser zeminindeki Helicobacter pylori enfeksiyonları. - Reflü özofajit. - Zollinger-Ellison sendromu ve - Genel anestezi sırasında, mide içeriğinin aspirasyonu riski bulunan hastalarda (Aspirasyon profilaksisi)

Kontrendikasyonları

LOSEC® enjektabl, bileşiminde bulunan maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olanlarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar Önlemler

Mide ülserinden şüphelenildiğinde, habaset olasılığı göz önüne alınarak gerekli araştırmalar yapılmalıdır. Tedavi, semptomları hafifleterek tanıyı geciktirebilir. Gebelik ve emzirme döneminde kullanım Tüm yeni ilaçlarda olduğu gibi, zorunlu olmadıkça gebelik ve emzirme dönemlerinde LOSEC® kullanılmamalıdır. Doğum sırasında 24 saatte 80 mg’a kadar kullanılan omeprazolün bebek üzerinde hiçbir yan etkisi görülmemiştir. Hayvan araştırmalarında, gebelik ve emzirme döneminde LOSEC® kullanımının zararlı olduğunu gösteren hiçbir bulgu saptanmamıştır ve fetal toksisite ya da teratojen etkisi olduğunu gösteren hiçbir kanıt mevcut değildir.

LOSEC FLAKON yan etkileri

LOSEC FLAKON dozu kullanimi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar