SEKROL 60 MG 20 EFF. TABLET

26 Temmuz 2009 Pazar ·

İlaç Formülü

30mg/5ml Ambroksol hcl Şurup

Endikasyonları

Solunum yollarının salgı bozuklukları ile birarada olan akut ve kronik hastalıkları, özellikle akut ve kronik bronşitler, astmatiform bronşit, bronş astması, bronşektazi, larenjit, otitis media, cerrahi müdahale sonrası bronkopulmoner komplikasyonların tedavisi ve profilaksisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları

Ambroksol'e ve bromeksin'e aşırı duyarlı olan kişilerde kullanılmamalıdır.

Uyarılar Önlemler

Sekrol Pediatrik şurup, kodein ve diğer antitussiflerle beraber kullanılmamalıdır. Çünkü eriyen mukus ve salgıların dışarı atılımı zorlaşabilir. Karaciğer ve böbrek hastalarında dikkatle kullanılmalıdır.

Hamile ve Süt Verenlerde Kullanımı: Hayvan deneylerinde teratojenik bir etkiye sahip olmadığı bilinmekle beraber, insanlarda bu durum kanıtlanmadığı için gebeliğin ilk üç ayında kullanılmamalıdır. Anne sütüne geçip geçmediği belli değildir. Bu nedenle emzikli kadınlarda dikkatle kullanılması önerilir.

Etkileşimler

Sekrol pediatrik şurup ile kronik bronşit tedavisinde kullanılan kardiyotonik glikozidler, kortikosteroidler, bronkodilatatörler ve diüretikler arasında herhangi bir etkileşime rastlanmamıştır. Amoksisilin, eritromisin, cefuroksim gibi antibiyotiklerin plazma düzeylerini değiştirmez. Birlikte kullanılımlarında bir sakınca yoktur.

SEKROL 60 MG 20 EFF. TABLET yan etkileri

SEKROL 60 MG 20 EFF. TABLET dozu kullanimi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar