SERALIN 50 MG ÇENTİKLİ 28 FİLM TABLET

27 Temmuz 2009 Pazartesi ·

İlaç Formülü

Her kapsülde, 50 mg sertraline eşdeğer miktarda sertralin HCl bulunur. Her kapsülde, 100 mg sertraline eşdeğer miktarda sertralin HCl bulunur

Endikasyonları

Seralin®, depresyon tedavisinde kullanılır.Tatminkar bir cevabı takiben, sertralin tedavisine devam edilmesi, depresyonun başlangıç epizodunun nüksünün veya yeni depresyon epizodlarının oluşmasının engellenmesinde etkilidir.Ayrıca, sertralin obsesif kompulsif bozukluk tedavisinde de endikedir.

Kontrendikasyonları

Seralin®'in bileşiminde bulunan maddelere karşı aşırı duyarlı olduğu bilinen kişilerde kullanılmamalıdır. MAO inhibitörleri kullanan hastalarda kontrendikedir.



Uyarılar Önlemler

Seretonin geri-alım inhibitörleriyle MAO inhibitörlerinin kombine kullanımı sırasında ciddi yan etkiler gözlenmiştir. Bu yüzden sertralinin de bir MAO inhibitörüyle kombine kullanımı önerilmez. MAO inhibitörü tedavisinden sertralin tadavisine geçilecekse ya da tersi yapılacaksa, yeni tedaviye başlamadan önce en az 14 gün ara verilmesi gerekir.
Sertralin, trisiklik antidepresanlarda olduğu gibi kilo alımına yol açmaz, tersine bazı hastaların sertralin tedavisi sırasında kilo kaybettiği bildirilmiştir.
Sertralinin epileptik hastalıklarda kullanımıyla ilgili elde veri olmadığı için, bu grup hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Sertralin karaciğerde yoğun olarak metabolize olduğundan karaciğer yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Sertralin dozunun yaklaşık yarısı idrar yoluyla atılır. Böbrek yetmezliği olanlarda farmakokinetik araştırmalar henüz yapılmamış olduğu için, bu grup hastalarda dikkatli kullanılmalıdır.

Etkileşimler

Yaklaşık %98 oranında plazma proteinlerine bağlanan sertralin, plazma proteinlerine yüksek oranda bağlanan varfarin, digitoksin gibi ilaçların farmakokinetik özelliklerini değiştirebilir. Aynı biçimde proteinlere yüksek oranda bağlama ilaçlar, sertralinin bağlanmasını engelleyerek aktivitesinin ve dolayısıyla yan etkilerinin artmasına yol açabilir. 
Sertralin trisiklik antidepresanların plazma düzeylerini artırabileceğinden trisiklik antidepresan dozu gerekirse düşürülmelidir.

Sertralin alkolün etkilerini potansiyalize etmez, ancak depresip hastalarda alkol ile sertralin birlikte kullanılmamalıdır.

SERALIN 50 MG ÇENTİKLİ 28 FİLM TABLET yan etkileri

SERALIN 50 MG ÇENTİKLİ 28 FİLM TABLET dozu kullanimi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar