METPAMID 10 MG 30 TABLET dozu kullanımı

14 Temmuz 2009 Salı ·

Genel olarak IV enjeksiyonlar 1–2 dakikadan uzun sürede yavaş yapılmalıdır, hızlı uygulama anksiyete, huzursuzluk ve uyuşukluk oluşturabilir. Doktor tarafından başka şekilde tavsiye edilmediği takdirde; Diyabetik gastroparez’de Metpamid Ampul, yemeklerden 30 dakika ve yatmadan önce IV ve IM yolla verilir.

Semptomların şiddeti azaldıktan sonra tedavi Metpamid Tabletlerle sürdürülebilir. Kanser kemoterapisiyle indüklenen kusmanın önlenmesinde 2 mg/kg vücut ağırlığı dozda IV infüzyon sisplatin veya yüksek derecede kusturucu kemoterapötik ajanlardan 30 dakika önce uygulanır ve ihtiyaca göre her 2 veya 3 saat arayla tekrarlanabilir.

Not: Kusturucu etkisi az olan kemoterapötik ajanlarda doz 1 mg/kg vücut ağırlığı üzerinden hesaplanır. İnce barsağa tüp yerleştirilmesini kolaylaştırmak için veya radyolojik tetkiklerden önce tek doz olarak Metpamid Ampul yavaş yavaş (1-2 dakikada) damar içine verilebilir. Ameliyat sonrası bulantı ve kusmaların önlenmesinde ameliyatın sonuna doğru Metpamid Ampul IM olarak uygulanmalıdır. Mutad yetişkin dozu 10 mg olup bu 20 mg’ a kadar çıkabilir. Bu dozlar 4 veya 6 saat aralarla tekrarlanabilir.

Çocuklarda: 6-14 yaşlar arası 2.5-5 mg metoklopramid (0.5 – 1ml ampul), 6 yaşından küçük çocuklarda 0.1 mg/kg metoklopramid olarak hesaplanan miktarlar uygulanır. Bu dozlar günde 3-4 defa tekrarlanabilir. DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ: Aşırı dozların alınması halinde, uyuşukluk, yön tayin edememe, ajitasyon ve ekstrapiramidal reaksiyonlar gibi belirtiler ortaya çıkabilir. Bu belirtiler genellikle 24 saat içinde kaybolur. Acil durumlarda, antikolinerjik ve antiparkinson ilaçlar ya da antikolinerjik etkileri olan antihistaminik ilaçlarla bu tür belirtiler kontrol altına alınabilir. (Örn: 50 mg IM Difenhidramin HCI).

METPAMID yan etkileri

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar