DANK 340 MG 30 PASTİL

29 Haziran 2009 Pazartesi ·


Etken Maddesi
 Dihidroksialüminyum 

 DANK 340 MG 30 PASTİL 
 Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

İlaç Formülü;

Dihidroksi aluminyum sodyum karbonat....340 mg Tatlandırıcı ve Koku verici :Sakkaroz, nane esansı

Endikasyonları;

Hiperasidite ile kendini gösteren mide rahatsızlıklarının (mide yanması, aside bağlı hazımsızlık, mide ekşimesi) semptomatik olarak giderilmesinde endikedir. Ayrıca mide ve duodenum ülserleri ile birlikte olan hiperasiditenin ve reflu özofajitin tedavisinde kullanılabilir.

Kontrendikasyonları;

Hipofosfatemili hastalar tarafından kullanımı aluminyum tuzlarının fosfat bağlayıcı etkileri nedeni ile kontrendikedir. Diğer bütün antiasitlerde olduğu gibi ağır böbrek harabiyetlerinde yüksek dozlu ve uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır.53 mg sodyum içerdiğinden tuz dieti yapanlarda kontrendikedir.

Uyarılar Önlemler;

Uzun süre kullanımı sırasında hipofosfatemiye neden olabilir. Daha şiddetli formlarda hipofosfatemi,anoreksi, malesiya, kas güçsüzlüğü ve osteomalesi'ye neden olabilir. Hamile ve emziren annelerde gerçekten kullanılması mutlak ise doktora danışılarak dikkatle kullanılabilir. 12 yaşından küçük çocuklarda kullanımı önerilmez. Kronik böbrek yetmezliği olan hastalarda hiperaluminemi oluşabilir. Günde 8 tablet tedavi etkisi için yeterlidir. Daha fazla alınmasına gerek yoktur.

Yan Etkiler;

Yüksek dozda kullanıldığında barsak motilitesini azaltarak konstipasyona yol açabilir.

Etkileşimler;

Diğer antiasitlerde olduğu gibi absorpsiyonu azalttığı için tetrasiklin ihtiva eden ilaçlarla verilmemelidir. Aynı nedenle bir çok ilacın absorpsiyonunu azaltabileceğinden 1 saat içinde beraber alınmaması önerilir.

Dozu Kullanma;

Dank çiğneme tableti olarak yapılmıştır. Tabletlerin çiğnenerek yutulması tesirin derhal başlamasını sağlar. Devamlı tedavi gerektiren hallerde iki yemek arasında ve gece yatarken 1-2 tablet çiğnenerek yutulur.

Per. Fiyatı;

İlaç Fiyatı 1.54 YTL 

  Reçetesiz Verilir. 

İlaç Fiyat bilgileri T.C Sağlık Bakanlığı verilerinden derlenmiş ve İlaç Bilgi sistemimizde 1 Şubat, Cuma 2009 tarihinde güncellenmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.