Mide ilacı GAVİSCON 500 MG 60 TABLET

18 Haziran 2009 Perşembe ·

Mide ilacı GAVİSCON 500 MG 60 TABLET

İlaç Formülü;

Her 10 ml'de; etken madde olarak 500mg sodyum aljinat, 267mg sodyum bikarbonat, 160mg kalsiyum karbonat ve ayrıca koruyucu (metil paraben, propil paraben), tatlandırıcı (sakarin sodyum, peppermint oil) içeren beyaz ve hafif krem renkli oral likit.

Endikasyonları;

Gaviscon, mide asidi ve safranın özofagusa doğru reflüsünden kaynaklanan ağrıları, doğrudan doğruya reflüyü baskı altında almak suretiyle ortadan kaldırır. Gebeliktekiler dahil mide yanmaları, reflü özofajit, regurjitasyon ve retrosternal distres durumlarında endikedir.

Kontrendikasyonları;

Belirli bir kontrendikasyonu veya etkisi rapor edilmemiştir.

Uyarılar Önlemler;

10ml Gaviscon Likit 141mg (6.2 mmol) sodyum içerir. Bu durum böbrek ve kardiyovasküler probleminden dolayı sıkı bir tuz rejiminde bulunanlar için önemli olabilir. Aljinatlar gastrointestinal sistemden emilmediği için Gaviscon Likit laktasyonda ve hamilelikte kullanılabilir.

Yan Etkiler;

Hiçbir yan etkisi rapor edilmemiştir.

Etkileşimler;

Gaviscon tetrasiklin grubu antibiyotiklerin resorpsiyonunu ve aktivitesini azaltabilir. Bu nedenle, bu tür ilaçlarla Gaviscon'un alınması arasında en az bir saatlik ara bulunması gerekir.

Dozu Kullanma;

Gaviscon Likit, oral yolla kullanılır. Yetişkinler ve 12 yaşından büyük çocuklar için dozaj; yemeklerden sonra ve yatarken 10-20ml likit (ölçek içindedir). 12 yaşından küçük çocuklar için dozaj; yemeklerden sonra ve yatarken 5-10ml likit. Arzu edilirse Gaviscon Likit standart dozu, eşit hacmi geçmeyen miktarda su ile seyreltilip, iyice karşılaştırılarak alınabilir.

DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ: Gaviscon'un etkisi, çoğunlukla fiziksel olduğu için overdosage (doz aşımından dolayı) rahatsızlık ve tehlike rapor edilmemiştir. Meydana gelmesi muhtemel abdominal gerginlik ise konservatif olarak tedavi edilir.

Per. Fiyatı;

İlaç Barkodu *8699543080017* 

 İlaç Fiyatı 10.6 YTL 

  Reçeteli Verilir. 

İlaç Fiyat bilgileri T.C Sağlık Bakanlığı verilerinden derlenmiş ve İlaç Bilgi sistemimizde 1 Şubat, Cuma 2009 tarihinde güncellenmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.