KOMPENSAN 60 TABLET

30 Haziran 2009 Salı ·


Etken Maddesi
 Dihidroksialüminyum 

 KOMPENSAN 60 TABLET 
 Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

İlaç Formülü;

KOMPENSAN Tablet 340 mg dihidroksialuminyum sodyum karbonat (DASC), tatlandırıcı olarak sakroz ve nane aroması içerir.

Endikasyonları;

KOMPENSAN Tablet, hiperasidite ile kendini gösteren mide rahatsızlıklarının (mide yanması, aside bağlı hazımsızlık, mide ekşimesi) semptomatik olarak giderilmesinde endikedir. Ayrıca mide ve duodenum ülserleri ile birlikte olan hiperasiditenin ve reflu özofajit'inin tedavisinde kullanılabilir.

Kontrendikasyonları;

KOMPENSAN Tablet, bu ilaca karşı aşırı hassasiyeti bilinen hastalarda kontrendikedir. Böbrek harabiyeti olanlarda ve tuz diyeti yapanlarda kullanılmamalıdır. Hipofosfatemili hastalar tarafından kullanımı aluminyum tuzlarının fosfat bağlayıcı etkileri nedeniyle kontrendikedir.

Uyarılar Önlemler;

Uzun süreli kullanımında hipofosfatemi, anoreksi, bitkinlik, kas güçsüzlüğü ve osteomalasiye sebep olabilir. Hamile ve emziren annelerde ancak kesin olarak gerekliyse ve doktora danışılarak kullanılmalıdır. 12 yaşından küçük çocuklarda kullanımı önerilmez. Kronik böbrek fonksiyon yetmezliği olan hastalarda hiperaluminemi oluşabileceği göz önünde bulundurulmalıdır. Günde sekiz tablet tedavi etkisi için yeterlidir. Daha fazla alınmasına gerek yoktur.

Yan Etkiler;

Yüksek dozlarda ve barsak motilitesi azalmış, dehidratasyonlu veya sıvı kısıtlaması olan hastalarda konstipasyon bildirilmiştir. Böbrek yetmezliği olan hastalarda sistemik aluminyum yan etkileri (mizaç değişmeleri veya mutad dışı yorgunluk gibi) görülebilir. Uzun süreli ve yüksek doz kullanım, asid-baz dengesinde bozulmaya yol açabilir.

Etkileşimler;

Beraberce verildiklerinde KOMPENSAN tablet tetrasiklin antibiyotiklerinin absorbsiyonunu azaltabilir.

Dozu Kullanma;

Tavsiye edilen doz günde 4 defa 1-2 KOMPENSAN Tablet'idir. Tabletler iyice çiğnenmeli ve sonra yutulmalıdır. Çiğnenmeden bütün olarak yutulması, istenen etkiyi büyük ölçüde azaltır.

Per. Fiyatı;

 İlaç Fiyatı 4.13 YTL 

  Reçetesiz Verilir. 

İlaç Fiyat bilgileri T.C Sağlık Bakanlığı verilerinden derlenmiş ve İlaç Bilgi sistemimizde 1 Şubat, Cuma 2009 tarihinde güncellenmiştir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.