TALCID 0,5 MG SÜSPANSİYON

28 Haziran 2009 Pazar ·

 Etken Maddesi
 Hidrotalsit 

 TALCID 0,5 MG SÜSPANSİYON 

 Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

İlaç Formülü;

Bir çiğneme tableti 1000 mg hidrotalsit (magnezyum-aluminyum-hidroksit-karbonat-hidrat), ayrıca tatlandırıcı olarak sodyum sakkarin içerir.

Endikasyonları;

Talcid forte; hiperasidite ile kendini gösteren mide rahatsızlıklarının (mide yanması, ekşime, şişkinlik, hazımsızlık), dispepsi, gastrit, mide ve duodenum ülseri, reflü özofajit ve hiatus hernisinde reflü semptomlarının tedavisinde endikedir. Ayrıca gebelik ve sinirsel hazımsızlıklar ile aşırı yemeğin kahve, alkol, nikotin ve bazı ilaçların sebep olduğu hiperasidite semptomlarının tedavisinde kullanılır.

Kontrendikasyonları;

Bilinen bir kontrendikasyonu yoktur.

Uyarılar Önlemler;

Böbrek yetmezliği mevcut olan şahıslarda (kreatinin klirensi <>

Yan Etkiler;

Talcid, çok iyi tolere edilir. Nadiren yüksek dozlarda hafif bulantı ve gaitada yumuşama görülebilir. Ancak bu yan etkiler genellikle önerilen tedavi dozları ile görülmemekle birlikte ilaç alımı kesildiğinde ortadan kalkar. BEKLENMEYEN BIR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

Etkileşimler;

Talcid; tetrasiklin, demir preparatları, digoksin, simetidin, kenodesoksikolik asit ve kumarin türevleri gibi ilaçların absorbsiyonunu etkileyebileceğinden, bu ilaçlarla birlikte alınmamalıdır. Diğer ilaçlar ise Talcid'den 1-2 saat önce veya sonra alınmalıdır. Laboratuar testleri üzerinde hiçbir olumsuz etkisi yoktur.

Dozu Kullanma;

Hekim tarafından başka şekilde önerilmediği takdirde, yetişkinlere yatmadan önce ve yemekten 1/2 saat sonra veya mide şikayetleri ortaya çıkınca 1 çiğneme tableti almaları önerilir. Mide ve duodenum ülserlerinin Talcid ile tedavisinde, belirtiler sona erdikten sonra en az 4 hafta daha Talcid kullanımına devam edilmelidir. 6-12 yaş arasındaki çocuklara yetişkin dozunun yarısı verilir. Doz ayarlanması Talcid 0.5 g çiğneme tableti ile yapılabilir. Tabletler yutulmadan önce tamamen çiğnendiğinde, optimum etki sağlanmış olur. Talcid Forte çiğneme tableti diabet ve yüksek tansiyonu olan hastalarda güvenle kullanılabilir. Doz Aşımı ve Tedavisi : Talcid ile ilgili bir intoksikasyon vakası bildirilmemiştir.

Per. Fiyatı;

İlaç Fiyatı 5.09 YTL 

  Reçetesiz Verilir. 

İlaç Fiyat bilgileri T.C Sağlık Bakanlığı verilerinden derlenmiş ve İlaç Bilgi sistemimizde 1 Şubat, Cuma 2009 tarihinde güncellenmiştir.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.