PANTOGAR KAPSÜL

20 Haziran 2009 Cumartesi ·

PANTOGAR KAPSÜL

Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

İlaç Formülü;

1 kapsül içinde aktif madde olarak 20mg L-Sistin, 20mg p-aminobenzoik asid, 20 mg keratin, 100mg Tıbbi maya, 60 mg Tiamin monohidrate, 60 mg Kalsiyum-d-pantotenat bulunur. Yardımcı Maddeler olarak Mikrokristalize sellüloz, Talk, Magnesium stearat, Povidone, Kolloidal silikon dioksid içerir.

Endikasyonları;

Pantogar® saç rahatsızlıkları ve kayıpları ile non-enfeksiyöz tırnak problemlerinin giderilmesinde tedaviye ve beslenmeye destek olarak kullanılabilir.

Kontrendikasyonları;

Pantogar® içeriklerin herhangi birine karşı bilinen bir hipersensitivite durumunda kontrendikedir.

Uyarılar Önlemler;

Saç gelişimi yavaş bir işlem olduğu için Pantogar® tedavisinin tavsiye edilen dozda 3-6 ay devamı başarılı bir tedavi için gereklidir. Pantogar®, başka faktörlerle kontrol edildiği bilinen, saçların sayı ve miktarını etkilememektedir. Pantogar® sikatrisyel saç kaybında, androjenik alopesi'de (erkek tipi kellik) etkili değildir.

Yan Etkiler;

 

Pantogar® hastalar tarafından oldukça iyi düzeyde tolere edilmektedir. Klinik çalışmalarda istenmeyen etkiler hastaların %2 gibi küçük bir bölümünde görülmüş olup, bu etkiler arasında bulantı, meteorizm gibi gastrik etkiler mevcuttur. İzole vakalarda ürtiker rapor edilmiştir. Ancak yan etkilerin hiçbiri tedavinin kesilmesine neden olmamış ve bir süre içerisinde yok olmuşlardır. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ. İstenmeyen bir etki görüldüğü zaman Sağlık Bakanlığı Türk İlaç Advers Etkilerini İzleme ve Değerlendirme Merkezi (TADMER)'e bildiriniz.

Etkileşimler;

Pantogar®, Sulfonamidlerin etkisini azaltır. Bu nedenle sulfonamid tedavisi sırasında Pantogar® kullanımının kesilmesi önerilir.

Dozu Kullanma;

Hekim tarafından başka şekilde önerilmedi ise Yetişkinlerde : günde üç kez, bir kapsül Çocuklarda : günde 1 veya 2 kapsül Kapsüller yemekler sırasında çiğnenmeden bir miktar sıvı ile birlikte yutulmalıdır. Ortalama tedavi süresi 3-6 aydır. Gerekli olduğunda tedavi süresi uzatılabilir veya yeniden başlanabilir.



0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.