Metsil Süspansiyon

21 Haziran 2009 Pazar ·

Etken Madde: Simetikon 
Marka İsmi: Metsil Süspansiyon 



Simetikon Nedir?

Simetikon antiflatulan (gaz giderici) bir ilaçtır. Simetikon mide ve bağırsaklarda bulunan gaz kabarcıklarının daha kolay biraraya gelmelerini sağlar, böylece gazın vücuttan çıkışını kolaylaştırır.

Simetikon aşağıdaki durumlar ile ilgili bir ilaçtır:
mide ve bağırsaklarda aşırı gazın yol açtığı ağrılı basınç hissi;
sindirim kanalındaki gaz, şişkinlik ve basınç.

Simetikon burada yer almayan diğer tedavi edici amaçlar için de kullanılıyor olabilir.

Simetikon Hakkında Bilmem Gereken En Önemli Bilgiler Nelerdir?

Eğer Simetikon’u yemeklerden sonra ve yatma zamanı alırsanız, Simetikon en iyi şekilde çalışır.

Bu ilacı doktorunuz ve/veya eczacınız tarafından belirtilenden daha fazla kullanmayınız.

Simetikon aynı zamanda özel bir diyeti veya egzersizlerde artışı da içeren bütün bir tedavi programının sadece bir parçası olabilir. Doktorunuz ya da beslenme danışmanınız tarafından sizin için oluşturulan diyet ve egzersiz programına uymanız çok önemlidir. Durumunuzu kontrol etmenize yardımcı olması için sakınmanız gereken yiyecekler listesine sadık kalınız. 


Simetikon ile etkileşebilecek çeşitli ilaçlar olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp methodları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan yeni bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Simetikon Kullanmaya Başlamadan Önce Sağlık Uzmanıma Bildirmem Gerekenler Nelerdir?

Eğer ilacın bileşiminde bulunan herhangi bir maddeye alerjiniz varsa bu ilacı kullanmayınız.

Eğer herhangi bir ilaca alerjiniz varsa Simetikon’u kullanmadan önce doktorunuza bildiriniz.

Ayrıca herhangi bir tür ciddi hastalığınız, özellikle de mide ve bağırsaklarınızı içeren bir rahatsızlığınız varsa doktorunuza söyleyiniz.

Gebelik ya da Emzirme Döneminde Simetikon’u Kullanabilir miyim?

Bu ilacın doğmamış bebeğe zararlı olup olmadığı bilinmemektedir. Eğer hamileyseniz veya tedavi sırasında gebe kalmayı planlıyorsanız, Simetikon’u almadan önce doktorunuza söyleyiniz. Simetikon’un anne sütüne geçip geçmediği veya emzirilen bebeğe zarar verip vermeyeceği bilinmemektedir. Eğer bebek emziriyorsanız doktorunuza danışmadan bu ilacı kullanmayınız.

Simetikon’u Nasıl Kullanmalıyım?

Bu ilacı tam olarak size belirtilen (reçete edilen) şekilde kullanınız. Bu ilacı doktorunuz tarafından size reçete edilenden daha fazla dozda veya daha uzun süre boyunca kullanmayınız. Reçetenizdeki talimatlara mutlaka uyunuz.

Eğer Simetikon’u yemeklerden sonra ve yatma zamanı alırsanız, Simetikon en iyi şekilde çalışır.

Çiğneme tableti olarak hazırlanan Simetikon’u yutmadan önce çiğnemelisiniz.

Ağız yoluyla alınan damla olarak hazırlanan Simetikon’u ise, ilacınızla birlikte size temin edilen damlalık ile veya özel bir doz ölçüm kaşığı ile ölçerek kullanınız. Yemek kaşığı ya da diğer başka bir araç - gereç kullanmayınız. Eğer herhangi bir doz ölçüm aletiniz yoksa eczacınızdan isteyebilirsiniz.

Her kullanımdan sonra damlalığınızı temizleyiniz ve kuruması için bırakınız.

Simetikon’un bazı sıvı formları her kullanımdan önce çalkalanmalıdır. İlacınızın etiketi üzerinde belirtilen direktiflere uyunuz.

Damla olarak hazırlanan Simetikon bebek ya da çocuklar tarafından yutulmasını kolaylaştırmak için su, bebek maması ya da diğer sıvılarla karıştırılabilir. Süspansiyon olarak hazırlanan Simetikon ise uygulama kolaylığı sağlamak açısından gerektiğinde su ile karıştırılarak verilebilir.

Çocuğunuza asla doktorunuz ve/veya eczacınız tarafından tavsiye edilenden daha yüksek dozda Simetikon vermeyiniz. Eğer Simetikon ile tedavi sonrasında çocuğunuzun gaz şikayetlerinde bir düzelme olmazsa doktorunuza başvurunuz.

Simetikon aynı zamanda özel bir diyeti veya egzersizlerde artışı da içeren bütün bir tedavi programının sadece bir parçası olabilir. Doktorunuz ya da beslenme danışmanınız tarafından sizin için oluşturulan diyet ve egzersiz programına uymanız çok önemlidir. Durumunuzu kontrol etmenize yardımcı olması için sakınmanız gereken yiyecekler listesine sadık kalınız. 

Bir Doz Almayı Unutursam Ne Olur?

Simetikon genellikle ihtiyaç duyuldukça alındığı için ilacınızı belirli bir düzende almıyor olabilirsiniz. Eğer ilacınızı düzenli olarak alıyorsanız, almayı unuttuğunuz dozu hatırladığınız an alınız. Eğer hatırladığınızda bir sonraki dozun vakti yaklaşmışsa almadığınız dozu atlayınız ve ilacı planladığınız düzende almaya devam ediniz. Unuttuğunuz doz için ekstra ilaç almayınız.

Fazla Doz Alırsam Ne Olur?

Eğer ilacınızdan almanız gerekenden çok daha fazla dozda aldığınızı düşünüyorsanız hemen bir acil servisi arayarak yardım isteyiniz. 

Simetikon Kullanırken Nelerden Kaçınmalıyım?


Simetikon kullanımınız süresince yiyecek, içecek ya da aktivitelerle ilgili bir kısıtlama konusunda doktorunuzun direktiflerine uyunuz.

Simetikon’un Yan Etkileri

Alerjik reaksiyon belirtileri olan şu sıkıntılardan herhangi bir ya da birkaçına sahipseniz acil sağlık yardımı isteyiniz: ürtiker (kurdeşen); nefes almada zorluk; yüzde, dudaklarda, dil ya da boğazda şişkinlik. 

Burada yer alanlar dışında başka yan etkiler de görülebilir. Alışılmadık ya da sıkıntı yaratan bir durumla karşılaştığınızda doktorunuza danışınız.

Simetikon ile Etkileşen Diğer İlaçlar Hangileridir?

Simetikon ile etkileşebilecek çeşitli ilaçlar olabilir. Doktorunuza kullanmakta olduğunuz bütün reçeteli, reçetesiz ilaçlar ve diğer alternatif tıp methodları hakkında bilgi veriniz. Bunlar vitaminler, mineraller, bitkisel ürünler ya da başka bir hekim tarafından size verilen ilaçlar hakkında olabilir. Hekiminize danışmadan başka bir ilaç kullanmaya başlamayınız.

Simetikon’u Hangi Koşullarda Muhafaza Etmeliyim?

Simetikon’u oda sıcaklığında; nemden, sıcaktan ve ışıktan uzak olacak şekilde muhafaza ediniz. Simetikon’un sıvı olarak hazırlanan formlarını dondurmayınız. Sıvı formda hazırlanan ilacınızı sıkıca kapatılmış kaplarda muhafaza ediniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.