DICLOFLAM 50 MG 20 DRAJE dozu kullanimi

18 Temmuz 2009 Cumartesi ·

Hekime danışmadan kullanmayınız. Hekim başka bir şekilde önermediği takdirde aşağıdaki dozlar uygulanabilir. Yetişkinler: Bir kural olarak, başlama dozu yetişkinlerde günde 100-150 mg’dır. Orta şiddetteki vakalarda ve 14 yaşın üzerindeki çocuklarda günde 1-2 draje yeterlidir. Günlük doz, 2 ve 3 defada verilir.

Primer dismenorede genellikle günlük doz 50-100 mg’dır. Başlama dozu gerekirse 50-100 mg’dan menstruel siklusta maksimum 200 mg’a yükseltilmelidir. Tedaviye ilk semptomlar görülünce başlanmalı ve birkaç gün devam edilmelidir. Dicloflam® Draje bir miktar sıvı ile birlikte tercihen yemeklerden önce alınmalıdır. Çocuklar: Dicloflam® Draje çocuklarda kullanılmaz. AŞIRI DOZ ve TEDAVİSİ Nonsteroidal antienflamatuar ilaçlarla akut zehirlenmelerde yapılan tedavi esasen destekleyici ve semptomatik tedbirlerden oluşur.

Diklofenak aşırı dozuna bağlı tipik bir tablo yoktur. Aşırı doz durumunda alınması gereken önlemler şunlardır: Aşırı dozaj sonrası diklofenak emilimi, mide lavajı veya aktif kömür tedavisi ile önlenmelidir. Hipotansiyon, böbrek yetersizliği, konvülsiyonlar, mide-bağırsak irritasyonu ve solunum depresyonu gibi komplikasyonlara karşı destekleyici ve semptomatik tedavi uygulanır.

Zorlu diürez, diyaliz veya hemoperfüzyon gibi spesifik tedaviler yüksek oranda proteinlere bağlanan ve yüksek oranda metabolize olan nonsteroidal antienflamatuar ilaçların atılımına yardımcı değildir.

Dicloflam yan etkileri

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar