SIRDALUD 2 MG 30 TABLET dozu kullanimi

28 Temmuz 2009 Salı ·

- Ağrılı kas spazmlarının tedavisi:Günde 3 kere 2-4 mg tablet. Ciddi vakalarda gece yatmadan önce 2-4 mg'lık ilave bir doz alınabilir. - Nörolojik bozukluklara bağlı spastisite: Pozoloji hastanın kişisel gereksinimine göre ayarlanır. Başlangıçta günlük doz, 3 defada alınacak toplam 6 mg'ı geçmemelidir. Bu doz giderek her yarım haftada veya her haftada 2-4 mg artırılabilir. Tedavide optimum etkiye, genellikle eşit aralıklarla 3 veya 4 defada alınan günlük toplam 12-24 mg arasındaki dozla erişilir.

Günlük doz 36 mg'ı geçmemelidir. Çocuklarda uygulama: Çocuklarda deneyim sınırlı olduğundan Sirdalud’un bu hasta popülasyonunda uygulanması önerilmez. Yaşlılarda uygulama: Yaşlılarda Sirdalud uygulaması ile ilgili deneyim sınırlıdır. Farmakolojik veriler yaşlılarda renal klirensin bazı olgularda belirgin azaldığını gösterir. Bu nedenle yaşlılara Sirdalud uygulanırken dikkatli olunmalıdır.

DOZ AŞIMI VE TEDAVİSİ: Sirdalud doz aşımı ile ilgili az sayıda bildirim alınmıştır. 400 mg Sirdalud alan bir hasta da dahil sadece Sirdalud’un aşırı dozunu aldığı bildirilen tüm hastalarda, iyileşmede bir zorlukla karşılaşılmamıştır. Semptomlar: bulantı, kusma, hipotansiyon, sersemlik hissi, miyozis, solunum güçlüğü, koma, huzursuzluk, uykuya eğilim. Tedavi: Yüksek dozda aktif kömürün tekrarlanan uygulamaları ile ilacın eliminasyonu önerilir. Zorlu diürezin Sirdalud eliminasyonunu hızlandırması beklenir. Ek tedavi semptomatik olmalıdır.

SIRDALUD 2 MG 30 TABLET yan etkileri

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar