LOSEC 40 MG 1 FLAKON dozu kullanimi

21 Temmuz 2009 Salı ·

LOSEC® enjektabl, oral tedavinin mümkün olmadığı durumlarda, örneğin ağır hastalarda önerilir. İntravenöz yoldan günde bir kez 40 mg (1 flakon) kullanılır. İntravenöz enjeksiyon mide asiditesini hızla düşürür ve mide asiditesi 24 saat süreyle ortalama %90 azalır. Zollinger-Ellison sendromunda doz hastaya göre ayarlanmalıdır. Daha sık ve daha yüksek dozların kullanılması gerekebilir. LOSEC® enjektabl solüsyonu, flakonda bulunan liyofilize omeprazolün ampülde bulunan çözücüyle karıştırılması ile hazırlanır.

Başka bir çözücü kullanılmamalıdır. Solüsyonun hazırlanmasından sonra, enjeksiyon yavaş olarak dakikada 4 mL’den fazla olmamak üzere en az 2.5 dakikada uygulanmalıdır. Solüsyon hazırlandıktan sonra 4 saat içinde kullanılmalıdır. Aspirasyon profilaksisinde intravenöz uygulama tercih edilirse, LOSEC® enjektabl 40 mg, ameliyattan 1 saat önce uygulanmalıdır. Ameliyatın 2 saatten fazla geciktiği durumlarda ek enjeksiyon yapılmalıdır. Helicobacter pylori’nin etken olduğu peptik ülser hastalıkları H pylori eradikasyonunda oral tedavi tercih edilmelidir.

Aşağıdaki dozlar önerilir. İki hafta süreyle, günde 40-80 mg LOSEC® + bölünmüş dozlar halinde günde 1.5 g amoksisilin. Klinik araştırmalarda, günde üç defa 400 mg metranidazol ile birlikte ya da sadece amoksisilin (1.5-3 g) kullanılmıştır. İki hafta süreyle, günde 40 mg LOSEC® + günde üç defa 500 mg klaritromisin. Böbrek yetmezliği Böbrek yetmezliği olan hastalarda doz ayarlaması gerekmez. Karaciğer yetmezliği Karaciğer yetmezlikli hastalarda omeprazolün biyoyararlanımı ve yarılanma ömrü arttığından, günde 20 mg genellikle yeterlidir. Çocuklar LOSEC®‘in çocuklarda kullanımı ile ilgili deneyim yoktur. Yaşlılar Yaşlı hastalarda doz ayarlaması gerekmez.

DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK TEDBİRLER Oral yoldan tek doz halinde alınan 400 mg LOSEC®, hiçbir önemli semptoma yol açmamış ve spesifik bir tedavi gerekmemiştir. Bir gün içinde 200 mg’a ve üç günlük bir dönemde 520 mg’a kadar olan dozlar hiçbir yan etkiye neden olmadan kullanılmıştır. İnsanlarda daha yüksek dozların kullanımı ile ilgili bilgi bulunmadığından spesifik tedavi önerileri yapılamamaktadır.

LOSEC 40 MG 1 FLAKON yan etkileri

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar