LOSEC 40 MG 1 FLAKON yan etkileri

21 Temmuz 2009 Salı ·

Yan Etkiler

LOSEC® iyi tolere edilir, istenmeyen etkiler genellikle hafif ve geçicidir. Aşağıdaki yan etkilerin görülebildiği bildirilmiştir, ancak vakaların çoğunda omeprazol tedavisi ile bu yan etkiler arasında bir ilişki saptanamamıştır. Deri: Nadiren döküntü ve/veya kaşıntı İzole vakalarda ışığa duyarlılık, eritema multiforme, alopesi.

Kas-iskelet sistemi İzole vakalarda artralji, adale güçsüzlüğü ve miyalji. Merkezi ve periferik sinir sistemi Başağrısı. Nadiren göz kararması, parestezi, somnolans, uykusuzluk ve vertigo. İzole vakalarda geçici mental konfüzyon, ajitasyon, depresyon halüsinasyon (özellikle ağır hastalarda). Gastrointestinal sistem Diyare, konstipasyon, karın ağrısı, bulantı/kusma ve gaz şikayetleri. İzole vakalarda ağız kuruluğu, stomatit ve gastrointestinal kandidiyaz.

Karaciğer Nadiren karaciğer enzimlerinde yükselme. Endokrin İzole vakalarda jinekomasti Hematopoetik sistem İzole vakalarda lökopeni ve trombositopeni. Diğer Nadiren halsizlik. Nadiren ürtiker gibi aşırı duyarlılık reaksiyonları ve izole vakalarda anjiyoödem, ateş, bronkospazm ve interstisyel nefrit. İzole vakalarda terleme artışı, periferik ödem, görme bulanıklığı, tat duyusu bozuklukları.

İzole vakalarda, özellikle yüksek doz intravenöz omeprazol enjeksiyonu ile tedavi edilen ileri derecede ağır hastalarda, kalıcı görme bozuklukları bildirilmiştir, ancak omeprazol tedavisi ile ilişkisi saptanamamıştır. BEKLENMEYEN BİR ETKİ GÖRÜLDÜĞÜNDE DOKTORUNUZA BAŞVURUNUZ.

LOSEC 40 MG 1 FLAKON dozu kullanimi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar