SIRDALUD 2 MG 30 TABLET

28 Temmuz 2009 Salı ·

İlaç Formülü

1 tablet 2 mg tizanidin içerir.

Endikasyonları

Ağrılı kas spazmları: - Omurgadaki statik ve fonksiyonel bozukluklara beraber görülen (servikal ve lomber sendromlar). - İntervertebral disk hernisi veya kalçadaki osteoartrit gibi durumların ameliyatı sonrasında görülen.

Nörolojik bozukluklara bağlı spastisite: - Örneğin multipl skleroz, kronik myelopati, omuriliğin dejeneratif hastalıkları, serebrovasküler olaylar ve serebral palsi.

Kontrendikasyonları

Tizanidin ya da bileşimindeki maddelerden herhangi birine karşı bilinen aşırı duyarlık. Belirgin olarak bozulmuş karaciğer işlevi.(Bakınız: Farmakokinetik özellikleri)

Uyarılar Önlemler

Tizanidinle bağlantılı karaciğer disfonksiyonu nadiren ve 12 mg’a kadar dozlarda bildirildiğinden, 12 mg ve üzerinde doz uygulanan hastalarda ve açıklanamayan mide bulantısı, anoreksi ve halsizlik gibi karaciğer disfonksiyonu düşündürebilen klinik belirtilerin olduğu hastalarda ilk dört ay karaciğer fonksiyon testlerinin aylık olarak izlenmesi önerilir.

SGPT ve SGOT’nin serum düzeyleri sürekli olarak normalin üst sınırının üç katının üzerinde kalırsa Sirdalud tedavisi kesilmelidir. Böbrek yetmezliği olan (kreatinin klirensi <>

Doz arttırımı tolerabilite ve etki göz önüne alınarak yavaş yavaş yapılmalıdır. Etkinliğin arttırılmasının gerektiği durumlarda önce günlük tek dozun arttırılması, daha sonra uygulama sıklığının arttırılması önerilmektedir. Gebelik ve emzirme döneminde kullanımı: Gebelerde kontrollü çalışmalar olmadığından tizanidin yararın açıkça riskten yüksek olduğu durumlar haricinde gebelikte kullanılmamalıdır.

Tizanidin emzirme döneminde alınmamalıdır. Araç ve makine kullanımı üzerine etkisi: Sersemlik hissi olan hastaların araba ve makina kullanma gibi azami dikkat gerektirecek faaliyetlerden kaçınmaları önerilir.

Etkileşimler

Diüretikler de dahil olmak üzere, antihipertansif ilaçlarla beraber kullanıldığında, nadir olarak hipotansiyon ve bradikardiye neden olabilir. Alkol ve sedatifler Sirdalud'un sedatif etkisini artırabilirler.

SIRDALUD 2 MG 30 TABLET yan etkileri

SIRDALUD 2 MG 30 TABLET dozu kullanimi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar