MOTIVAL 100 MG 15 TABLET

22 Temmuz 2009 Çarşamba ·

İlaç Formülü

Her tablette : 100 mg Nimesulid içerir.

Endikasyonları

MOTİVAL®Tablet ; analjezik, antipiretik ve antiinflamatuar tedavi gerektiren durumlarda, osteoartrit ve ekstraartiküler romatizmal hastalıklarda, kas iskelet sistemini ilgilendiren travma ve travmaya bağlı gelişen durumlarda (burkulma, zorlanma), ameliyat sonrası gelişen inflamasyon ve ağrılı durumlarda, üst solunum yollarının akut ağrılı ve ateşli enfeksiyonlarında (otit, farenjit, tonsillit, bronşit), dismenorede ve diş hekimliğinde periodontit durumlarında kullanılır.


Kontrendikasyonları

Aşağıdaki durumlarad kullanılmaz:
-Nimesulid!e karşı duyarlı kişilerde,
-Karaciğer yetmezliğinde,
-Ağır böbrek yetmezliğinde,
-Mide ve barsaklarında aktif ülseri bulunanlarda kullanılmaz.

Uyarılar Önlemler

Asprin gibi NSAİ ilaçlara karşı allerjik reaksiyon gösteren hastalar aynı şekilde nimesulid'e de duyarlı olabilirler.Astım, ürtiker ve koagülasyon bozukluğuda dikkatli kullanılmalıdır. 
Antikoagülan ve antiagregan alan hastalarda kontrollü ve ihtiyatlı kullanılmalıdır.Nimesulid vücutta su retansiyonu yapabilir, hipertansiyon ve kalp yetersizliği varsa doz yeniden kontrol edilmelidir. 
-Kreatinin klirensi 30-80ml/dk(orta derecede böbrek fonksiyonu yetersizliği) ise plazmadaki konsantrasyonu değişmez, ancak bundan düşük klirenste doz azaltılmalıdır.
Ayrıca Nimesulid kullanımı ile bildirilmemesine rağmen NSAİ kullanımında ortaya çıkabilen Steven-Johnson sendromu,Lyell sendromu ve anaflaktik reaksiyon gibi aşırı duyarlılık reaksiyonlarında görülme ihtimali vardır. 
Gebelikte ve Laktasyonda Kullanım:
-Gebe kadınlarda yapılan kontrollü çalışmalar olmadığından hamilelerde kullanılmamalıdır. 3.trimesterde arteriyel kanalın erken kapanması ve uterus atonisi riski vardır.
-Emziren annelerde süte geçip geçmediği bilinmediğinden laktasyon döneminde kullanılmamalıdır.

Etkileşimler

Nimesulid'in proteine bağlanımı yüksek olduğundan aynı özellikli diğer bir ilaç ile birlikte kullanımı önerilemez.
Diüretik ve antidiabetik moleküllerle etkileşimi yoktur. 
-Antikoagülan ve antiagreganların etkisini değiştirebilir.


MOTIVAL tablet yan etkileri

MOTIVAL tablet yan etkileri dozu kullanimi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar