OROHEKS %0.2 30 ML SPREY yan etkileri

9 Temmuz 2009 Perşembe ·

Klorheksidin ağız içinde, dil ve diş üzerinde renk değişikliklerine neden olabilir. Dil üzerindeki renk değişikliği, yüzeysel hücreler üzerindeki glikoproteinlerin renklenmesine bağlıdır. Klorheksidin kullanımı kesildikten sonra boyanmış hücre katmanlarında deskuamasyon gerçekleşeceğinden renk değişikliği kendiliğinden ortadan kalkar.

Dişler üzerindeki renk değişikliği dişe tutunan salya kökenli glikoproteinlerin ve diğer eklentilerin boyanması ile meydana gelir. Söz konusu yakınmalar, aşırı plak birikimi olanlarda daha fazladır. Ayrıca yüzeyi pürüzleşmiş diş dolguları ve pürüzlü diş yüzeyleri glikoproteinlerin tutunmasına elverişli oldukları için daha fazla boyanırlar ve böylece renk değişikliği gözlenir. Diş yüzeyindeki renk değişiklikleri hastaların diş macunları ile ağız temizliği yapabilecekleri duruma gelmeleri ile büyük çapta ortadan kaldırılır.

Pürüzlü diş yüzeyleri ve pürüzlü dolgularda kalan renk değişiklikleri diş hekimi tarafından kolaylıkla giderilebilir. Ender de olsa bazı hastalarda Oroheks %0,2 Oral Sprey ile tedavi sırasında, tad almada değişiklikler oluşabilir. Tad alma duyusundaki değişikliklerin devamlı olduğu bir olgu bildirilmemiştir. Oroheks %0,2 Oral Sprey kullanıldığında aşağıdaki etkiler sürekli olarak devam ediyorsa, ya da günlük yaşamı etkileyecek kadar rahatsızlık veriyorsa hekime başvurulabilir: - Tad almada değişiklik, - Oroheks %0,2 Oral Sprey’in endikasyonları, mekanik ağız temizliğinin güç olduğu ağızlar ya da bölgelere yönelik olduğundan doğal olarak dişler üzerinde biriken ancak patojenitesi olmayan plağın salyadaki iyonlarla mineralizasyonu söz konusu olduğu için dişlerde izafi olarak tartar (calculus) oluşumunda artma, - Dişlerde, ağızda, diş dolgusunda, protezlerde ve ağızdaki diğer apareylerde oluşan renk değişikliğinin hastanın yaptığı mekanik temizliğe rağmen geçmemesi.

Aşağıda belirtilen durumları taşıyan ya da bahsedilen medikal problemleri olan kişiler tedavi sırasında izlenmelidir: - Ön dişlerinde pürüzlü yüzeye sahip dolgusu olanlarda ya da dişlerin ucunda klorheksidin renk kaybı yapabileceğinden estetik açıdan rahatsız edici olabilir. - Hem periodontitis ve hem de gingivitiste meydana gelen gingival iltihap ve kanama klorheksidin ile azaltılmaktadır; bu belirtilerin varlığında ve yokluğunda Oroheks % 0,2 Oral Sprey ile tedaviden sonra periodontitis maskelenebilir.

OROHEKS Kullanımı

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar