OROHEKS %0.2 30 ML SPREY

9 Temmuz 2009 Perşembe ·

 Etken Maddesi
 Klorheksidin Glukonat 

 OROHEKS %0.2 30 ML SPREY 

 Yerli, Beşeri bir ilaçdır.

İlaç Formülü

%0.2 klorheksidin glukonat içerir. Yardımcı madde olarak; gliserin, limon esansı ve nane esansı içerir. Bir püskürtme 0.15 ml’dir ve 0.0003 g klorheksidin glukonat içerir.

Endikasyonları

- Dental plakların oluşmasını önlemede, - Diş hekimliği işlemlerinde ve ayrıca her türlü operasyon öncesi ağızda antiseptik ortam yaratmak amacıyla, - Gingivitis tedavisi ve önlenmesinde, akut nekrotize ülseratif gingivitis tedavisinde, akut streptokokkal gingivitis, akut herpetik gingivo-stomatitiste, - Orofarenks bölgesindeki enfeksiyonlarda (farenjit, larenjit, tonsilit vb.) ve bu bölgedeki operasyonlar sonrasında, - Kemoterapi ve radyoterapi sonrası ağızda görülen mukozitlere bağlı sekonder enfeksiyonların önlenmesinde, - Protezin yıpranmasıyla birlikte bakteriyel ya da fungal etkilerin neden olduğu oral mukoza enflamasyonlarının tedavisinde (stomatitis), - Minör aft ülserlerinde (Aphthous stomatitis) - Çeşitli nedenlerden dolayı diş temizliği yapamayan kişilerde (immuno-kompromize hastalar, periodontal veya diğer oral operasyonları geçirmiş kimseler, mental ya da fiziksel özürlü kişiler gibi) ağız hijyeninin sağlanması amacıyla kullanılır.

Kontrendikasyonları

Klorheksidine karşı ya da formülasyon içindeki maddelerden herhangi birine karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde kullanılmaz. 12 yaşın altındaki çocuklarda kullanılmamalıdır.

Uyarılar Önlemler

- 12 yaş ve üzerindeki çocuklarda doktor tavsiyesiyle kullanılmalıdır. - Haricen kullanılır. - Yalnızca ağız içinde kullanılır, gözler ve kulaklar ile temas ettirilmesinden kaçınılmalıdır. - Ağız içinde, dil ve diş üzerinde geri dönüşümlü renk değişikliği yapabilir.Hamilelik ve Laktasyon Gebelik kategorisi B’dir Klorheksidin’in hamilelerde kullanımına ilişkin bilgi bulunmamaktadır. Klorheksidin’in anne sütüne geçip geçmediği bilinmemektedir.Oroheks % 0,2 Oral Sprey’in hamilelerde ve emziren annelerdeki kullanımına ilgili hekim karar vermelidir. Klorheksidin’in gebe kadınlar üzerinde yapılmış çalışmaları yoktur.



OROHEKS Kullanımı

OROHEKS Yan etkileri

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar