KOLSIN 0,5 MG 60 DRAJE

19 Temmuz 2009 Pazar ·

İlaç Formülü

Ponceau 4r Draie
0.5 mg Kolşisin Draie
 Titandioksit Draie

Endikasyonları

Akut ve kronik gut (damala) hastalığı, Ailevi Akdeniz Ateşi tedavisi ve Behçet sendroımuna yardımcı olarak kullanılır.

Kontrendikasyonları

Kolsişine aşırı duyarlığı olan hastalarda ve ciddi gastrointestinal, renal, hepatik veya kardiyak rahatsızliğı ollanlarda; kan diskrarizleri olanlarda kontrendikedir.

Uyarılar Önlemler

Karaciğer fonksiyonları bozuk olanlarda kolşisin toksisitesi daha yükseklir. İnsanlarda spermatogenezi olumsuz yönde etkilediği saptanmıştır. Yaşlılarda ve güçsüz hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Özellikle maksimum dozlarda mide bulantısı, kusma, diyare, abdominal ağrı meydana gelebilir. Bunlar özellikle peptik ülser veya spastik kolon mevcudiyetinde tehlikelidir. Standart tedavi alan ve renal fonksiyon yetmezliği nedeniyle kolşisin plazma seviyeleri yüksek olan hastalarda karşılaşılan güçsüzlük halinin nedeni daha çok kolşisin miyonöropatisi genellikle farkedilmeyip polimiyoz veya üremik nöropati olarak yanlış teşhis konulmaktadır. Genellikle proksimal güçsüzlük ve yüksek serum kreatin kinaz seviyeleri görülür, fakat ilacın kesilmesinde 3-4 hafta sonra normale döner.

Kolşisin, vitamin B12'nin reversibl yetersiz emilimine sebep olur. Uzun süre tedavi gören hastalarda kan sayımları yapılmalıdır. Kolşisin, hamile kadınlarda fetal zarara neden olabileceğinden ancak çok gerekli olduğu takdirde ve potansiyel yararları, fetüsa olan potansiyel zararlarından daha ağır basıyorsa kullanılmalıdır.Kolşisin anne sütüyle atılıp atılmadğı bilinmediği için emziren annelere verilirken dikkatli olunmalıdır.

KOLSIN draje yan etkileri

KOLSIN draje dozu kullanimi

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar