SERALIN 50 MG ÇENTİKLİ 28 FİLM TABLET dozu kullanimi

27 Temmuz 2009 Pazartesi ·

Seralin®'in depresyon ve obsesif kompulsif bozukluk tedavilerinde başlangıç dozu 50 mg/gün'dür. Günlük doz, bir kerede sabah ya da akşam, tercihen yemekle birlikte alınmalıdır. Terapötik doz ile yanıt alınamayan hastalarda günde 200 mg'a kadar çıkılabilir. Yarılanma süresi göz önüne alındığında, doz arttırımının 50 mg'lık artışlar halinde ve birer haftalık aralıklarla yapılması önerilir.

İdame tedavisi: Sertralin tedavisi genellikle 8 hafta içinde etkisini göstermeye başlarsa da, tedaviyi en az 16 hafta sürdürmenin doğru olacağını gösteren bulgular vardır. 150 mg ya da üzerinde önerilen günlük dozların 12 haftadan daha uzun süre kullanımında hastalar periyodik olarak kontrol edilmelidirler. DOZ AŞIMI HALİNDE ALINACAK ÖNLEMLER: Bugüne kadar bildirilen az sayıda aşırı doz vakasında ciddi bir toksik etki görülmemiş ve hastalar tamamen iyileşmiştir.

Aşırı doz alan hastalarda genel destekleyici önlemler alınır. Aktif kömür - özellikle sorbitol ile birlikte kullanıldığında -en az mide yıkama ve kusturma kadar etkilidir. Doz aşımı halinde sertralinin geniş bir güvenilirlik sınırı vardır. Tek başına 8 grama kadar olan aşırı dozlarının kullanımı bildirilmiştir. Sertralinin aşırı dozlarının diğer ilaçlar ve/veya alkol ile birlikte kullanımı sırasında ölüm vakaları bildirilmiştir. Bu nedenle her türlü doz aşımı yoğun bir şekilde tedavi gerektirir.

SERALIN 50 MG ÇENTİKLİ 28 FİLM TABLET yan etkileri

0 yorum:

Yorum Gönder

Yorum icin tesekkurler.

ilaçlar